Windenergie

Het voordelen van windenergie ten opzichte van zonnepanelen is dat dag en nacht duurzame energie wordt opgewekt. Dit is niet het gevoel bij zonnepanelen.

Ontdek hier meer over de mogelijkheden.

Wind en zonne-energie combineren

Winter of zomer
Zonnepanelen zetten het licht van de zon om in elektriciteit. In de zomer zijn de dagen langer, schijnt de zon intenser en is het vaker onbewolkt dan in de winter. Dat maakt dat het rendement van zonnepanelen in de zomer het hoogst is. Dat wil overigens niet zeggen dat zonnepanelen in de winter geen energie opbrengen, maar wel beduidend minder: in de maanden november tot en met februari wekken zonnepanelen samen zo’n 12% van hun totale jaarproductie op.

Deze vier wintermaanden zijn juist de piekmaanden voor de wind. Want ook al waait het heel het jaar door in Nederland, de wind laat zich van zijn krachtigste kant zien in de winter. In de maanden november tot en met februari wekken windmolens gemiddeld bijna de helft van hun totale jaarproductie op.

Overzicht
zonne- en windenergie

Overzicht zonne- en windenergie | Turifc Duurzaam

In deze grafiek zie zie je de opbrengst van een windenergie (groen) en van zonne-energie (grijs).
Hierin wordt direct duidelijk hoe complementair zon en wind zijn.

Kleine windmolen

Een kleine windmolen wekt groene stroom op. Ze wekken net als zonnepanelen duurzame energie op. Een kleine windmolen heeft het voordeel dat ze dag en nacht duurzamen energie opwekt. Bij het opwekken van elektriciteit komen er geen vervuilende stoffen en broeikasgassen vrij en is dus ook milieuvriendelijk.

Windturbine

Belangrijk bij het investeren in een groene toekomst is de keuze van de juist windturbine. Er word onderscheid gemaakt tussen horizontale-asturbines en verticale-asturbines. Turific Duurzaam voorziet jou van het juiste advies, zodat het maximale rendement uit de turbine gehaald word.

Verticale windturbine

Een verticale windturbine word voornamelijk toegepast in de particuliere sector in woonwijken en windrijke kustprovincies. Met verticale-asturbine wordt het hoogste rendement behaalt. De wind is in dit soort situaties vaak onbestendig en de windrichting zeer variabel.

Horizontale windturbine

Een horizontale windturbine is de windmolen zoals wij die kennen in het straatbeeld. De molens worden vaak geplaatst in de agrarische sector en in grote gebieden zoals bedrijventerreinen. Hier is de wind constant en veranderd niet vaak van richting.

Windenergie voor de landbouw

Voordelen van kleine windturbines voor de agrarische sector

Ben je boer of grootgrondbezitter en wil je een aardig inkomen genereren? Dan is kleinschalig windturbines de uitkomst. Elektriciteit wordt opgewekt voor specifieke toepassingen of de gehele boerderij. Daarbij komt dat het land geen nadeel ondervindt van de turbine; dit kan nog gewoon voor graasvee of gewassen gebruikt worden.

De windturbines bieden aantrekkelijke voordelen voor landelijk privégebruik en kleinschalige landbouwbedrijven om ter plaatse energie op te wekken. Deze kleine windturbines zorgen soms zelfs voor een totale onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en zijn bij uitstek geschikt voor de stroomvoorziening voor agrarische toepassingen, boerderijen en woningen.

Onze turbines zijn beschikbaar in diverse masthoogtes en met verschillende funderingsopties, met een eenfase-, tweefase- of driefase-aansluiting, of zonder netaansluiting en kunnen op elke configuratie worden aangesloten. Dit is een extra voordeel voor landelijke klanten die vaak beperkt zijn in de grootte van de windturbine die zij op hun land kunnen installeren.

Een uiterst rendabele oplossing voor windenergie

Subsidie voor ondernemers

Als bedrijf kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA) en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) als je investeert in de windmolen. Daarnaast is er een subsidieregeling voor de exploitatiekosten, deze kunnen deels vergoed worden door de subsidieregeling duurzame energieproductie (SDE+). Onze duurzame energiespecialist vertelt jou hier graag meer over.

Energy management Turific Duurzaam

MEER WETEN OVER ONZE OPLOSSINGEN VOOR DUURZAME ENERGIE?

Bij Turific Duurzaam laten we jou graag profiteren van duurzame energie. Zodat jouw energierekening binnen de kortste keren stukken lager wordt. En je bovendien bijdraagt aan een groene toekomst. Het liefst doen we dit samen met jou. Dus houden we je graag op de hoogte van wat we voor jou doen. Wel zo betrokken, toch?

Bespaar vandaag nog op energie. Neem contact met ons op, verlaag die energierekening en doe dat bovenal duurzaam. Turific Duurzaam helpt je graag!