WAAROM ZONNE-ENERGIE

1
CONTROLE OVER JE
ENERGIEREKENING

Met zonne-energie weet je waar je aan toe bent. Geen onduidelijke fluctuaties, wél volop inzicht.

2
EEN INVESTERING
VOOR JOUW BESPARING

Zonnepanelen worden steeds rendabeler, de terugverdientijd ervan steeds korter. Tel uit je winst.

3
JOUW BIJDRAGE AAN
EEN BETER MILIEU

Energie van de zon brengt de uitstoot aan CO2 drastisch omlaag. Vergeleken met kolen tot wel 96%.

4
ONAFHANKELIJK
OPGEWEKT

Al die prijsstijgingen van energieleveranciers? Die zijn voor jou verleden tijd. Een prettig vooruitzicht.

JOUW BESPARING. RECHTSTREEKS VAN DE ZON.

Benut de zon, met Turific Duurzaam. Wij leveren de zonnepanelen voor jouw rendement. Bedoeld voor een winst over jaren, na een investering die zich steeds sneller terugverdient. Terwijl je profiteert van de gratis energie van de zon, draag je ook bij een beter klimaat. Dat werkt dus dubbelop. Bovendien ga je met zonnepanelen voor zekerheid. Want die besparingen? Die komen eraan. Maand na maand, jaar na jaar.

Turific Duurzaam levert de zonnepanelen die passen bij jouw situatie. Een zo rendabel mogelijk product, zonder concessies aan kwaliteit: dát is waar het ons om gaat. Zodat jij optimaal profiteert van duurzame energie. Geleverd door de zon, rechtstreeks op jouw dak.

WELKE ZONNEPANELEN KIES IK?

Een terechte vraag. Waarbij het antwoord vooral afhangt van jouw specifieke situatie. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van jouw dak. En hoeveel zonlicht daar per jaar op valt. 

Turific Duurzaam biedt jou drie typen zonnepanelen:

 • Glas-glas panelen
 • Glas-folie panelen
 • Dunne film panelen

 

Zonnepanelen op kleur

Alle door ons geleverde zonnepanelen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Dus ook als all-black uitvoering, waarbij het paneel en de omranding samen één zwart geheel vormen. Dat oogt strak egaal. En daardoor wel zo fraai.

GLAS-GLAS-ZONNEPANELEN

Met glas-glas-zonnepanelen kies je voor een solide en duurzame investering. Ga er gerust van uit dat die zich voor jou dubbel en dwars terugverdient. 

Glas-glas-zonnepanelen bieden jou in technisch opzicht het beste onder de zon. Ze hebben een levensduur die 33% hoger ligt dan die van de traditionele glas-folie-zonnepanelen. Ook ligt de opbrengst 25% hoger, gemeten onder dezelfde omstandigheden over dezelfde periode. Glas-glas-zonnepanelen zijn uitstekend bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden, wat volop bijdraagt aan het uiteindelijke rendement. Tel dat alles bij elkaar op en je hebt met glas-glas-zonnepanelen een product voor de toekomst. Waarbij je er bovendien van uit kunt gaan dat de opbrengst van de vermogensgarantie 30 jaar lang volledig is gedekt.

HET GEHEIM VAN HET
GLAS-GLAS-ZONNEPANEEL:

 1. Anti-reflecterend solarglas voor
 2. Inbeddingslaag
 3. Hoogrendementscellen
 4. Inbeddingslaag
 5. Glas achter
 6. Aluminium frame en junctionbox
gla-glas-paneel-turific-duurzaam
Glas-folie panels | Turific Duurzaam

GLAS-FOLIE-ZONNEPANELEN

Een glas-folie-paneel is goedkoper dan de glas-glas-variant, vergeleken bij hetzelfde vermogen. Bovendien verdien je ook met glas-folie-zonnepanelen je investering ruim terug. Turific Duurzaam levert alleen panelen met een kwalitatief hoogstaande mono-cell-structuur. Dit zorgt voor een productgarantie van 12 jaar, wat meer is dan het gemiddelde van 10 jaar. Vraag ons gerust naar de specificaties, we vertellen je graag meer!

DUNNE-FILM-ZONNEPANELEN

De productie van dunne-film-zonnepanelen vraagt om weinig materiaal en is daardoor erg efficiënt. Bovendien geeft het productieproces de panelen hun mooie egaal zwarte uiterlijk. Dunne-film-panelen vragen wellicht om een speciaal type omvormer, al staat daar tegenover dat ze minder gevoelig voor warmte zijn. Ook heeft schaduw minder impact op de opbrengst. Vandaar dat dunne-film-zonnepanelen vooral tot hun recht komen op minder voor de hand liggende locaties, bijvoorbeeld bij bevestiging aan een muur.

Dunne film panelen | Turific Duurzaam

VERGELIJKING ZONNEPANELEN

vergelijk zonnepanelen Turifc Duurzaam

Kwaliteit zonnepanelen

Over kwaliteit valt veel te zeggen, ook als het gaat om zonnepanelen. Dus laten we bij Turific Duurzaam niets aan het toeval over. Aan eigen-merk-panelen doen we niet, ook cellen met een onduidelijke afkomst mijden we. In plaats daarvan gaan we voor merken met de beste kwaliteit. We onderzoeken hun panelen uitgebreid en letten onder meer op de oorsprong van de zonnecellen. We onderzoeken de assemblage van de panelen, kijken scherp naar de garanties van de fabrikanten en volgen de laatste ontwikkelingen op de voet. Dit alles met maar één doel: het beste product voor jouw rendement.                                           

VOOR ALLE ZONNEPANELEN DE IDEALE OMVORMER

Met het zonlicht op je zonnepanelen ben je er nog niet. Eerst moet je de energie omzetten, wil je die gebruiken voor de apparaten in huis. Dit doe je met een omvormer, die je gerust als het hart van de installatie kunt zien. Een omvormer zet de gelijkstroom van zonnepanelen om in wisselstroom. Die je later eventueel weer kunt terugleveren aan het net.
Turific biedt je meerdere omvormers. Elk bedoeld voor een specifieke toepassing, als een oplossing op maat. We hebben meerdere typen in huis:

 • De string omvormer
 • De multi-tracking omvormer
 • Omvormer met power optimizers

Jouw keuze voor een omvormer hangt af van jouw situatie. Wees gerust, we adviseren je uitgebreid. En zorgen er uiteraard voor dat de installatie veilig is én gericht op optimaal rendement.

String omvormer

De string-omvormer is ideaal voor kleinere installaties. En dan met name wanneer die op een schaduwvrij oppervlak staat, in één hellingshoek met één oriëntatie. Een string-omvormer brengt alle zonnepanelen in één lus, waardoor je de installatie alleen in z’n geheel kunt monitoren. Maar goed, daar tegenover staat dan wel de relatief lage kostprijs per Wattpiek.

Stinger omvormer | Turific Duurzaam
Multi tracking omvormer | Turific Duurzaam

Multi-tracking omvormer

Een multi-tracking omvormer heeft meerdere ingangen voor lussen met zonnepanelen. Die je daardoor in plaats van één specifieke opstelling voor meerdere hellingshoeken en dakhellingen kunt gebruiken. Handig voor bijvoorbeeld een opstelling op een deels plat en deels schuin dak. Ook ondervang je met een multi-tracking omvormer eenvoudig elke schaduwvorming. Wat dan weer ten goede komt aan het rendement van je installatie.

Omvormer met power optimizers

Met een omvormer met power optimizers benut jij je installatie optimaal. Alle zonnepanelen krijgen hun eigen optimizer, zodat er één parallelle schakeling ontstaat. Dit vermindert de impact van vuil en schaduw enorm. Ook gaat de omvormer veel langer mee en krijg je dankzij de optimizers inzicht in de opbrengst per paneel. Werkt er één minder goed? Wellicht is dat paneel aan vervanging toe. Of staat de hellingshoek nog niet goed.

Een investering in een omvormer met power optimizers is groter dan wanneer je alleen een omvormer aanschaft. Maar daar krijg je wél optimaal rendement voor terug. Zoveel zelfs, dat jouw investering zich op termijn zeker terugverdient.

Omvormer met power optimizers | Turific Duurzaam

VERGELIJKING OMVORMERS

Verschil omvormers vergelijken Turifc Duurzaam

ZICHT OP JOUW VERBRUIK.
OVERAL, OP ELK MOMENT

Met zonnestroom werk je duurzaam toe naar besparingen. Alleen dat geeft al een goed gevoel. Toch ben je uiteraard benieuwd hoe hoog die besparingen zijn. Ook wil je weten wanneer je tussentijds moet bijsturen, wanneer bijvoorbeeld een zonnepaneel niet optimaal werkt. Vandaar dat Turific Duurzaam jouw zonnestroominstallatie mee in de gaten houdt. Als vrijblijvende service, om het voor jou zo rendabel mogelijk te maken. Geen gedoe met onderhoudscontracten dus, maar een partner die met je meekijkt en meedenkt. Werkt iets niet goed, dan brengen wij je daarvan op de hoogte. Je zult zien: dat werkt!

Wil je weten hoeveel energie je opwekt en verbruikt? En wil je bovendien dat inzicht op elk moment van de dag, ongeacht waar je je bevindt? Omvormers, meters en internet bieden je samen de monitoring voor jouw gemak. Je krijgt zicht op je verbruik, kunt snel bijsturen en ziet bovenal hoeveel je bespaart. Hoe verder dat laatste oploopt, hoe leuker het wordt.

Monitoring | Turific Duurzaam

WIJ ZIJN NOG MAAR NET VERTROKKEN
OF JIJ BESPAART METEEN!

Turific Duurzaam laat jou zorgeloos besparen. We installeren de zonnepanelen, plaatsen de omvormer en eventuele optimizers en sluiten de gehele installatie aan op de groepenkast. Mochten daar aanpassingen voor nodig zijn, dan voeren wij die als erkend installateur vakkundig voor je uit. Ook verzorgen wij de aansluiting van de installatie op internet, bedoeld voor monitoring van het systeem.

Waar het op neerkomt, is dat jij gelijk kunt beginnen met duurzaam besparen. Al vanaf het moment dat wij zijn vertrokken.

Energy management Turific Duurzaam

MEER WETEN OVER ONZE OPLOSSINGEN VOOR DUURZAME ENERGIE?

Bij Turific Duurzaam laten we jou graag profiteren van duurzame energie. Zodat jouw energierekening binnen de kortste keren stukken lager wordt. En je bovendien bijdraagt aan een groene toekomst. Het liefst doen we dit samen met jou. Dus houden we je graag op de hoogte van wat we voor jou doen. Wel zo betrokken, toch?

Bespaar vandaag nog op energie. Neem contact met ons op, verlaag die energierekening en doe dat bovenal duurzaam. Turific Duurzaam helpt je graag!